Σος γιαουρτιού με αβοκάντο και καυτερή πιπεριά

10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το γιαούρτι είναι η βάση για πολλά υπέροχα πράγματα και ειδικά για σος που θα συνοδέψουν το κρέας, τη σαλάτα ακόμα και τα πατατάκια. Αυτή η συνταγή έχει άρωμα Λατινικής Αμερικής!
Για να αγοράσεις τα υλικά σου κάνε κλικ εδώ

Συστατικά

  • 3/4 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά
  • 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κ.σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 1 κ.σούπας καυτερή πιπεριά χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σούπας κύμινο
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • 3 ώριμα αβοκάντο ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε όλα σου τα υλικά στο μπλέντερ ή στο μούλτι και χτύπα τα μέχρι να γίνουν ένας ενιαίος πολτός.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με λίγο έξτρα κόλιανδρο!

Tip

Η συνταγή αυτή δεν χρειάζεται λάδι γιατί το αβοκάντο από μόνο του είναι αρκετά λιπαρό! Εάν δεν σου αρέσει ο κόλιανδρος μπορείς εναλλακτικά να βάλεις άνιθο!

Read More

Read More