Σουφλέ πατάτας

Σουφλέ πατάτας | tlife.gr
Εύκολη
5 μερίδες
1 Ώρα

Πεντανόστιμο πιάτο με πατάτες, αυγά και μπέικον στο φούρνο

Συστατικά
  • 4 παχιές φέτες μπέικον
  • 1 λευκό κρεμμύδι
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/3 φλ. λιαστές ντομάτες
  • 2 κ. γλυκού αλάτι
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 κ. γλυκού πιπέρι
  • 2 φλ. cheddar
  • 3 φλ. πατάτα σε κύβους
Τρόπος μαγειρέματος
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε ελαφρώς ένα πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 33×22 cm.
  • Κόψε το μπέικον σε λωρίδες και βαλ’ το να ψηθεί σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις γίνει το μπέικον τραγανό, πρόσθεσε το κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες και την πιπεριά ψιλοκομμένα, το σκόρδο λιωμένο και ένα κουταλάκι αλάτι και σοτάρισέ τα για περίπου πέντε λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε τα αυγά και ανακάτεψέ τα με το γάλα, το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι.
  • Πρόσθεσε το τυρί, τις πατάτες και το μείγμα με το μπέικον (αφού έχει κρυώσει).
  • Ρίξε όλα τα υλικά στο πυρίμαχο σκεύος και ψήσε για 40 λεπτά.
Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ