Σουφλέ σοκολάτας με παγωτό

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

H Σιντορέλα λατρεύει τη μαγειρική και κυρίως τη ζαχαροπλαστική, Τελευταία έμαθε να ετοιμάζει νόστιμο σουφλέ σοκολάτας και μας έδωσε και τη συνταγή της!

Συστατικά

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 180 γρ. μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 6 αβγά
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
  • Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
  • Φυλλαράκια μέντας για το γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσει την κουβερτούρα σε μπεν μαρί
  • Κάνε το ίδιο και με το βούτυρο και χτύπησε και τα δύο στο μίξερ προσθέτοντας λίγη, λίγη τη ζάχαρη
  • Συμπλήρωσε το κονιάκ και το αλεύρι και χτύπησε στο μίξερ να γίνουν ένα μέιγμα
  • Χώρισε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτύπησέ τα να γίνουν μια αφράτη μαρέγγα
  • Ρίξε τους κρόκους στο μείγμα με τη σοκολάτα και ανακάτεψε στο μίξερ να ομογενοποιηθούν
  • Τώρα πάρε τη μαρέγγα λίγη, λίγη και ανακάτεψέ τη προσεκτικά με μια σπάτουλα για να παραμείνει αφράτη μέσα στο μείγμα
  • Βάλε σε ατομικά φορμάκια ελαφρώσε αλευρωμένα (μην τα παραγεμίσεις γιατί θα φουσκώσουν. Μέχρι τη μέση και λίγο παραπάνω είναι καλά!)
  • Ψήσε στους 180oC για 20 λεπτά περίπου (όχι περισσότερο για να καταφέρεις να πετύχεις την λιωμένη καρδιά του σουφλέ)
  • Σέρβιρε ζεστό με μια μπάλα παγωτό

Tip

Μην ανοίγεις το φούρνο όσο ψήνεται το σουφλέ θα κάτσει...

Read More

And More