Σούπα με αρακά και κάρδαμο

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αυτή η σούπα είναι ό, τι πιο δροσερό έχεις δοκιμάσει ποτέ. Οξύμωρο; Μπορεί, όμως το κάρδαμο λειτουργεί ιδανικά για να μην σε… παραζεσταίνει μια σούπα, αλλά να σου προσφέρει όλα όσα έχεις πραγματικά ανάγκη αυτή την εποχή.
227 Θερμίδες/Μερίδα

Συστατικά

  • Ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 στικ σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλο
  • ½ κιλό φρέσκο αρακά
  • 200γρ. φρέσκο κάρδαμο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι sour cream (αν δεν σου αρέσει βάλε γιαούρτι)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε σε ένα κατσαρολάκι λίγο ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι και το σέλερι. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τα λαχανικά να ψηθούν ελαφρά, σκεπάζοντας το σκεύος για 10′ λεπτά. Το θέμα είναι να μαλακώσει το κρεμμύδι, αλλά να μην μαυρίσει.
  • Πρόσθεσε στην κατσαρόλα την πατάτα, το ζωμό χλιαρό και βάλε να πάρουν βράση. Άφησε και πάλι το σκεύος σκεπασμένο για δέκα λεπτά να μαλακώσουν οι πατάτες. Στη συνέχεια πρόσθεσε τον αρακά και το κάρδαμο και συνέχισε τον βρασμό για 5′ λεπτά.
  • Κατέβασε από τη φωτιά και λιώσε όλη τη σούπα να πάρεις ένα ενιαίο κρεμώδες αποτέλεσμα. Δοκίμασε και αλατοπιπέρωσε αναλόγως.
  • Σέρβιρε τη σούπα με μια κουταλιά ξινή κρέμα/sour cream ή γιαούρτι και ραντίζοντας με λίγο φρέσκο λάδι.

Tip


Read More

And More