Σούπα με baby σπανάκι, κριθαράκι και φασόλια

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή σούπα με φασόλια και σπανάκι αρωματισμένη με βότανα

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ. γλυκού ξερό θυμάρι
  • 1/2 κ. γλυκού ξερός βασιλικός
  • 4 φλ. ζωμός λαχανικών
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 φλ. κριθαράκι
  • 2 φλ. baby σπανάκι
  • 1 κονσέρβα φασόλια σουρωμένη
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι με το σκόρδο για περίπου τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε το θυμάρι και τον βασιλικό και συνέχισε να ανακατεύεις για ένα ακόμη λεπτό.
  • Ρίξε στην κατσαρόλα τον ζωμό λαχανικών με την δάφνη και ένα φλιτζάνι νερό και άφησέ τα να πάρουν βράση.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, ανακάτεψε το κριθαράκι, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 12 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σπανάκι με τα φασόλια και άφησέ τα να βράσουν για δύο λεπτά.
  • Ράντισε με τον χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό και πρόσθεσε όσο αλατοπίπερο θέλεις.
  • Σέρβιρε την σούπα όσο είναι ζεστή.

Read More

And More