Σούπα με κουνουπίδι, ψητά ρεβίθια και κουρκουμά

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Χρυσαφένιο χρώμα και τέλεια γεύση που θα σε συναρπάσει.

Θερμίδες: 190/ μερίδα

Συστατικά

  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουνουπίδι, ψιλοκομμένο
  • 1φλ. κάσιους
  • 1κ. σούπας κουρκουμάς
  • 8φλ. νερό
  • 2κ. γλυκού αλάτι
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • 2φλ. ψητά ρεβίθια στο φούρνο με μπαχαρικά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κουνουπίδι, τα κάσιους και τον κουρκουμά.
  • Σόταρε για 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα 6φλ. νερό και άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση.
  • Μετέφερε το μείγμα της κατσαρόλας σε ένα μίξερ και χτύπησε τα υλικά για να πάρουν κρεμώδης υφή (μπορείς να το κάνεις και με ραβδομπλέντερ).
  • Επέστρεψε τη σούπα στην κατσαρόλα και ρίξε το επιπλέον νερό (2φλ. νερό).
  • Ρίξε μέσα το λεμόνι και το αλάτι και ανακάτεψέ τα.
  • Μοίρασε σε 6 πιάτα και ρίξε από πάνω λίγα ρεβίθια.

Read More

And More