Σούπα με ντομάτες, κόκκινες φακές και γάλα καρύδας

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μια γεύση από Ασία.

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο     
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο     
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ     
  • 1/4 κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 400-mL γάλα καρύδας     
  • 1 κούπα κόκκινες φακές     
  • 800 mL ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι     
  • 3/4 κουταλακι του γλυκού αλάτι     
  • τσιπ καρύδας, (προαιρετικά)     

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώνεις το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτςι το σκόρδο, το τζίντζερ και το κόλιανδρο και μαγειρεύεις για 1 λεπτό. Προσθέτεις 2 φλιτζάνια νερό, γάλα καρύδας και φακές. Βράζεις και στη συνέχεια καλύπτεις την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζεις, μέχρις ότου οι φακές είναι πολύ μαλακές, περίπου 15 λεπτά.    
  • Μεταφέρεις το μείγμα σε μπλέντερ, στη συνέχεια προσθέτεις τις ντομάτες, το μέλι και το αλάτι μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή. Παίρνεις το μείγμα που μόλις χτύπησες στο μπλέντερ και το ρίχνεις πάλι στην κατσαρόλα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί. Πασπαλίζεις με τσιπ καρύδας το επιθυμείς, πριν σερβίρεις.

Read More

And More