Σούπα παντζάρι με La Vache Qui Rit® Light

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Μια κατακόκκινη γλυκιά σούπα από τρυφερό παντζάρι… σέρβιρε με μια κουταλιά από το αγαπημένο σου La Vache qui rit Light αναμεμειγμένο με άνιθο και ελαιόλαδο.
180 θερμίδες

Συστατικά

  • 4 παντζάρια
  • 4 πατάτες
  • 4 καρότα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο ή καυτερό πιπέρι
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο
  • Κάρδαμο
  • 50 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • Aλάτι, Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 τριγωνάκια La Vache Qui Rit® Light
  • Άνιθο ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε και κόψε τα παντζάρια, τις πατάτες και τα καρότα σε κύβους. Όσο πιο μικρά τα κόψεις, τόσο πιο γρήγορα θα μαγειρευτεί η σούπα
  • Ψιλόκοψε το κρεμμύδι και άχνισε για 2 λεπτά με 2 κουταλιές νερό για να φύγει η έντονη αψάδα του και να γίνει πιο ελαφρύ
  • Μετά από 3 λεπτά που θα έχει εξατμιστεί το νερό, πρόσθεσε 4 κουταλιές λάδι, το γλυκό πιπέρι και το καυτερό πιπέρι, λίγο κάρδαμο, το μπούκοβο και λίγο δυόσμο
  • Πρόσθεσε τα λαχανικά, πατάτες, καρότα, παντζάρια. Αλάτισε
  • Ανακάτεψε συνεχώς και μετά από 2 λεπτά, πρόσθεσε το κρασί και περίμενε μέχρι να εξατμιστεί, για περίπου 15 λεπτά
  • Στη συνέχεια ρίξε λίγο ελαιόλαδο και με ένα μίξερ χειρός πολτοποίησε όλα τα υλικά για να γίνει μία βαθυκόκκινη πηχτή σούπα
  • Λιώσε τα La Vache Qui Rit® Light με ένα πιρουνάκι, ανακάτεψε με άνιθο και λίγο ελαιόλαδο. Βάλε από μια κουταλίτσα σε κάθε πιάτο και σέρβιρε

Tip


Read More

And More