Σούπα πατάτας με ψάρι και τυρί

Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Πεντανόστιμη και εύκολη σούπα πατάτας με ψάρι και τυρί.

Συστατικά

  • 4 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
  • 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
  • 2 μικρά κρεμμύδια κομμένα
  • 4 ποτήρια νερό
  • 10 πατάτες
  • 1/2 κιλό φιλέτο ψαριού, καθαρισμένο
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 2 κούπες λιωμένο τυρί
  • Αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα λιώνεις τη μαργαρίνη και σοτάρεις τα κρεμμύδια.
  • Μόλις πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια, προσθέτεις νερό και τις δέκα καθαρισμένες πατάτες σε κομμάτια.
  • Σκεπάζεις την κατσαρόλα με ένα καπάκι και συχνά – πυκνά το ανοίγεις, για να ανακατέψεις και να δημιουργήσεις κάτι παρόμοιο με την υφή του πουρέ.
  • Προσθέτεις λίγο γάλα και το ψάρι σε μικρά κομματάκια για να ψηθεί ομοιόμορφα. Ανακατεύεις αρκετά και προσπαθείς όλα τα υλικά να λιώσουν και να αποκτήσουν μαλακή υφή.
  • Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολάκι χτυπάς δύο αυγά. Όσο τα χτυπάς, ρίχνεις μία μικρή ποσότητα από το μείγμα πατάτας.
  • Αναμειγνύεις τα αυγά με το τυρί και ρίχνεις το νέο μείγμα στη σούπα.
  • Αλατίζεις και σερβίρεις.

Read More

And More