Μια γκουρμέ σούπα με λίγες θερμίδες που μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα.
Θερμίδες: 188/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για την κρέμα:
- 1/2φλ. ηλιέλαιο
- 3/4φλ. νερό
- Μια πρέζα αλάτι
- 1/2κ. γλυκού ζάχαρη καστανή
- 1κ. σούπας χυμό λεμονιού
- Για τα ψητά σπαράγγια:
- 450γρ. σπαράγγια
- 1 μεσαίο πράσινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- Για τη σούπα:
- 1+1/2φλ. ζωμό λαχανικών
- 1+1/2φλ. νερό
- 2φλ. σπανάκι
- 2κ. σούπας χυμό λεμονιού
- Μια πρέζα αλάτι
- Λίγους ηλιόσπορους
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για την κρέμα:
- Πρόσθεσε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και χτύπησε μέχρι να λιώσουν.
- Άφησε το αυτό το μπολ στην άκρη.
- Για τα σπαράγγια:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Τοποθέτησε σε ένα ταψί τα σπαράγγια, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
- Ανάκάτεψε λίγο όλα τα υλικά και ψήσε τα σπαράγγια για 30 έως 40 λεπτά.
- Για τη σούπα:
- Ζέστανε το νερό και το ζωμό σε μια κατσαρόλα.
- Σε ένα μπλέντερ ρίξε τα σπαράγγια, το σπανάκι και 2φλ. από το ζεστό ζωμό-νερό.
- Χτύπησε το μπλέντερ μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
- Βάλε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στην κατσαρόλα που ήδη έχει λίγο νερό-ζωμό και ανακάτεψε τα υλικά.
- Ρίξε μέσα το χυμό λεμονιού και την κρέμα (κράτησε λίγο για το σερβίρισμα).
- Μοίρασε σε 2 πιάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ