Σούπα βελουτέ με κάστανα και μπέικον

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια γευστική επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας.

Θερμίδες: 265/ μερίδα

Συστατικά

  • 4 φέτες μπέικον γαλοπούλας ψιλοκομμένες
  • Μια πρέζα ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 6 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 κύβο για ζωμό κοτόπουλου
  • 40ml γάλα
  • 4 κλωνάρια θυμάρι
  • 200γρ. κάστανα βρασμένα και ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σόταρε τις φέτες μπέικον.
  • Αφαίρεσε από την αντικολλητική κατσαρόλα τις φέτες και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σόταρέ τα.
  • Πρόσθεσε το καρότο και μαγείρεψε για 5 λεπτά ακόμα.
  • Έπειτα ρίξε μέσα τον κύβο και σπάσε τον με μια κουτάλα.
  • Πρόσθεσε το γάλα, 600ml νερό, το θυμάρι και τα κάστανα και ανακάτεψε καλά.
  • Κάλυψε την κατσαρόλα και βράσε για 30 λεπτά ή μέχρι το καρότο να είναι πολύ μαλακό.
  • Με ένα ραβδομπλέντερ κάνε βελουτέ τη σούπα.
  • Σέρβιρε σε μπολ και πρόσθεσε το μπέικον.

Read More

And More