Σούπα βελουτέ με κουνουπίδι

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Κάθε εβδομάδα θέλει τη σούπα της. Σήμερα, ετοιμάζουμε μία με βασικό συστατικό το κουνουπίδι.

Συστατικά

  • 1 κεφάλι κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας ψημένο σκόρδο αρωματισμένο με ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 συσκευασία ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
  • Σε ένα μικρό ταψί με αντικολλητικό χαρτί, βάζεις το κουνουπίδι, ρίχνοντας από πάνω λάδι, μοσχοκάρυδο, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Ψήνεις το κουνουπίδι στο φούρνο για περίπου 30 – 40 λεπτά.
  • To αφαιρείς από το φούρνο και το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνεις το βούτυρο, προσθέτεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρεύεις, ανακατεύοντας για δέκα λεπτά.
  • Ρίχνεις το αλεύρι στην κατσαρόλα και ανακατεύεις συνεχώς.
  • Σιγά – σιγά, προσθέτεις το γάλα και το ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα και ανακατεύεις με προσεκτικές κινήσεις, χωρίς να σταματάς.
  • Ανακατεύεις συνεχώς, μέχρι να πήξει.
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά, προσθέτεις το κουνουπίδι και σερβίρεις!

Read More

And More