Soupe Marocaine. Aπό το εξωτικό Μαρόκο

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Σου αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις και τα αρωματικά φαγητά της Ανατολής, όμως δεν θέλεις τα πιάτα σου να είναι τόσο βαριά. Τι θα έλεγες αν ετοίμαζες μια λαχταριστή σούπα με πολλά μπαχαρικά και τεχνική που θυμίζει Γαλλία για να εξισορροπεί τις έντονες γεύσεις; Ό,τι πρέπει για τις κρύες ημέρες, αλλά και για την δίαιτά σου…

Συστατικά

  • 300 γρ αρνίσιο μπούτι
  • 100 γρ ρεβύθια ξερά
  • 3 κλωνάρια σέλερι
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο
  • 3 ντομάτες
  • ¼ κονσέρβα ντομάτες αποφλοιωμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Πάπρικα
  • Τζίντζερ
  • Κανέλα σε σκόνη
  • Σαφράν σε σκόνη
  • 1 κ.σ φιδέ
  • 50 γρ αλεύρι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μούλιασε από το βράδυ τα ρεβύθια σε νερό
  • Πλύνε καλά και σκούπισε το σέλερι και τον κόλιανδρο. Ψιλόκοψέ τα μαζί και πρόσθεσε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Κόψε το μπούτι σε μικρές μερίδες και σόταρέ το ελαφρά στο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα
  • Πρόσθεσε παράλληλα όλα τα μπαχαρικά σου να τσιγαριστούν
  • Λιώσε τις φρέσκες ντομάτες σου και ανακάτεψέ τες με την κονσέρβα ντομάτα. Πρόσθεσε το μείγμα στο κρέας σου
  • Τέλος πρόσθεσε τα ρεβύθια, αφού τα έχεις στραγγίξει
  • Σκέπασε με 2 λίτρα περίπου νερό κλείσε την κατσαρόλα και άσε τη σούπα σου να βράσει για 45 λεπτά περίπου
  • Πρόσθεσε το φιδέ σαν χιόνι μαζί με το αλεύρι, αφού το λιώσεις σε λίγο νερό
  • Ανακάτεψε καλά και άφησε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για ένα τέταρτο της ώρας ακόμη
  • Σέρβιρε με στυμμένο χυμό λεμονιού

Tip

Τα μπαχαρικά είναι πολλά και έντονα. Βάλε μια πρέζα από το καθένα προσέχοντας ιδιαίτερα τη δόση του σαφράν που είναι πολύ δυνατό!

Read More

And More