Ιταλική σούπα λαχανικών-Acquacotta

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια σούπα από την Τοσκάνη θα δώσει άρωμα και χρώμα στο τραπέζι σου! Ιδανική πηγή πρωτεΐνης χάρη στο αυγό και στα μανιτάρια και ελαφριά!
239 θερμίδες

Συστατικά

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 2 μικρά καρότα, ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φύλλα από θυμάρι, + λίγο και για το σερβίρισμασ
  • 50g ξερά μανιτάρια πορτσίνι
  • 225g ντοματάκια, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένα
  • 850ml ζωμό κότας
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 φέτες καλοψημένο ψωμί και κομμένο σε κομμάτια
  • 6 αυγά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζεις ελαφρά το σέλινο, τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Εν τω μεταξύ, καλύπτεις τα μανιτάρια πορτσίνι με ζεστό νερό και τα αφήνεις να μουλιάσουν για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στραγγίζεις τα μανιτάρια, κρατώντας το νερό που μούλιασαν και τα ψιλοκόβεις.
  • Προσθέτεις τα μανιτάρια στα λαχανικά μαζί με το νερό που κράτησες και μαγειρεύεις για άλλα 5 λεπτά.
  • Ρίχνεις τις ντομάτες και μαγειρεύεις για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να γίνονται πολτός, τότε ρίχνεις το ζωμό και αφήνεις να σιγοβράσουν.
  • Κάνεις τα 6 αυγά ποσέ σε μία ξεχωριστή μεγάλη κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια τα αφαιρείς με μια τρυπητή κουτάλα.
  • Προσθέτεις το μαϊντανό και λίγο αλατοπίπερο στη σούπα και ανακατεύεις με τα κομματάκια ψημένου ψωμιού.
  • Μοίρασε τη σούπα σε 6 βαθιά πιάτα και τοποθέτησε ένα αυγό πάνω από το καθένα.
  • Σερβίρεις πασπαλίζοντας με λίγο θυμάρι.

Tip


Read More

And More