Καροτόσουπα με πορτοκάλι και τζίντζερ

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το κρύο είναι τσουχτερό και τόσο στο μεσημεριανό όσο και το βραδινό η σούπα έχει την πρώτη θέση στο τραπέζι. 

Συστατικά

  • 1 κιλό καρότα κομμένα σε μέτριες ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 ml φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • 1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 ½ κουτ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρεις τα καρότα για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι και ανακατεύεις καλά
  • Ρίχνεις το πορτοκάλι, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν για 20 περίπου λεπτά
  • Αποσύρεις την κατσαρόλα από την εστία και την αφήνει στην άκρη μέχρι να κρυώσει λιγάκι
  • Προσθέτεις το μπούκοβο, το τζίντζερ, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το μέλι και πολτοποιείς τη σούπα με το ραβδομπλέντερ
  • Την βάζεις και πάλι στην εστία να πάρει μια βράση και προσθέτεις αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι
  • Τη σερβίρεις ζεστή και ρίχνεις από πάνω 1 κ.σ. γιαούρτι αν θέλεις ή λίγη πάπρικα.

Κεντρική photo: iStock

And More