Κοτόσουπα με άγριο ρύζι, γάλα και πατάτα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια εξωτική συνταγή για κοτόσουπα με ρύζι, γάλα και τυρί που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.
Θερμίδες: 280

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι άγριο ρύζι για γρήγορο μαγείρεμα
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου χωρίς λιπαρά
  • 1 1/2 φλιτζάνια ψητή πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 3 φλιτζάνια γάλα με 2% λιπαρά
  • 1/3 κούπας αλεύρι για κάθε χρήση
  • 284 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 2 φλιτζάνια στήθη κοτόπουλου ψιλοκομμένα χωρίς πέτσα και κόκαλο (περίπου 2 στήθη)
  • 1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγείρεψε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, παραλείποντας το αλάτι.
  • Σε ένα τηγάνι που έχεις ψεκάσει με σπρέι μαγειρικής, σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το ζωμό και την πατάτα και άφησέ το να βράσει σε μέτρια-υψηλή φωτιά.
  • Σκέπασε το φαγητό και χαμήλωσε τη φωτιά.
  • Άσε το να βράσει για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι η πατάτα να μαλακώσει.
  • Ανακάτεψε καλά με ένα σύρμα το γάλα και το αλεύρι.
  • Πρόσθεσε το μείγμα στην πατάτα και μαγείρεψε 5 λεπτά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφαίρεσε από το μάτι, πρόσθεσε το τυρί και ανακάτευε μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Ανακάτεψε το ρύζι, το κοτόπουλο, το πιπέρι και το αλάτι.
  • Σέρβιρε με μαϊντανό, εάν θέλεις.

Tip


Read More

And More