Κοτόσπουπα με τορτίγιες και λάιμ

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

 

Μια σούπα με επιρροές από το Μεξικό.

Θερμίδες: 228/ μερίδα

Συστατικά

 

  • Για τη σούπα:
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1+1/2κ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 στήθη κοτόπουλου, μαγειρεμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 1κ. γλυκού τσίλι
  • 1κ. γλυκού κύμινο
  • 1φλ. νερό
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 400ml ζωμό κοτόπουλο
  • 400γρ. τοματοπελτές
  • Για το σερβίρισμα:
  • 1/4φλ. φρέσκο κόλιαντρο
  • Φέτες λάιμ
  • 2 τορτίγιες κομμένες σε λωρίδες
  • Μαγειρικό σπρέι

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και το κοτόπουλο.
  • Σόταρε για περίπου 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το τσίλι και το κύμινο.
  • Πρόσθεσε το νερό, το αλάτι, το ζωμό κοτόπουλου και τον τοματοπελτέ.
  • Κάλυψε την κατσαρόλα, μείωσε τη θερμοκρασία και σιγόβρασε για περίπου 20 λεπτά.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C και τοποθέτησε τις τορτίγιες σε μια λαδόκολλα.
  • Ψέκασε με το μαγειρικό σπρέι και ψήσε για 10 λεπτά περίπου.
  • Μοίρασε τη σούπα σε 4 πιάτα, βάλε από πάνω τις τορτίγιες, το λάιμ και το κόλιανδρο.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164