Σούπα λαχανικών με κόλιανδρο

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ελαφρύς ζωμός λαχανικών με γλυκόξινη επίγευση

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ηλιέλαιο
  • 8 μεγάλα μανιτάρια
  • 4 φύλλα μαρούλι
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 καρότο
  • 1 σέλερι
  • 1/2 κεφάλι σκόρδο (όπως είναι)
  • 6 κλωνάρια κόλιανδρος
  • 3 κ. σούπας σόγια σος
  • 1 lime
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 κ. γλυκού πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200ºC.
  • Ανακάτεψε σε ένα μπολ τη σόγια σος, το λάδι και 2 κουταλιές νερό.
  • Κόψε τα λαχανικά και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ράντισε τα λαχανικά με τη σος, ανακάτεψε καλά και ψήσε για περίπου μία ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Μετάφερε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, πρόσθεσε το πιπέρι και τρία λίτρα νερό.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά και άσε να βράσει για περίπου μία ώρα.
  • Μόλις ετοιμαστεί, σούρωσε το ζωμό, ώστε να διαχωρίσεις τα λαχανικά και να κρατήσεις μόνο τη σούπα.
  • Σέρβιρε με φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένα τσίλι και χυμό lime.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164