Ιδιαίτερα υλικά, πλούσια γεύση και λίγες θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 199/ μερίδα
Συστατικά
- 2 κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
 - 1 κιλό γλυκοπατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κομμάτια
 - 1κ. σούπας ελαιόλαδο
 - 1/2κ. γλυκού αλάτι
 - 8φλ. ζωμό λαχανικών
 - 2κ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
 - 1/2κ. γλυκού κουρκουμάς
 - Λίγο πιπέρι καγιέν
 - 1/4φλ. μακαντέμια χωρίς αλάτι
 - Λίγες σταγόνες λάιμ (για το σερβίρισμα)
 - 2κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο (για το σερβίρισμα)
 - Ψιλοκομμένα μακαντέμια (για το σερβίρισμα)
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
 - Σε ένα ταψί άπλωσε μια λαδόκολλα και πρόσθεσε πάνω τα κρεμμύδια, τις γλυκοπατάτες, λίγο αλάτι και λάδι.
 - Ψήσε για περίπου 50 λεπτά.
 - Όταν ψηθούν, μετέφερε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και πρόσθεσε το ζωμό λαχανικών, το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το καγιέν.
 - Άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια μείωσε τη θερμοκρασία σε μέτρια και άφησέ τα να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
 - Αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι και πρόσθεσε τα μακαντέμια.
 - Με ένα ραβδομπλέντερ κάνε τη σούπα βελουτέ.
 - Σέρβιρε σε 9 πιάτα και πρόσθεσε από πάνω το λάιμ, τα τριμμένα μακαντέμια και το κόλιανδρο.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ