Σούπα με σπανάκι και κριθαράκι

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή και κρεμώδης σούπα με σπανάκι και μυρωδάτο αυγολέμονο

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 300 gr σπανάκι
  • 1 1/2 φλ. κριθαράκι
  • 8 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 4 μεγάλα αυγά
  • χυμός από τρία λεμόνια
  • αλάτι
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το λάδι και σοτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για περίπου τρία λεπτά.
  • Ανέβασε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή και πρόσθεσε το μπούκοβο, το σπανάκι και το κριθαράκι και σοτάρισε για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε το ζωμό και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε ξανά τη φωτιά και σιγόβρασε για 15 λεπτά.
  • Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά και άφησέ τη να κρυώσει ελαφρώς.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να αφρίσουν και σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού.
  • Μόλις φουσκώσουν τα ασπράδια πρόσθεσε το μείγμα των κρόκων και ανακατεύοντας συνεχώς ρίξε σιγά-σιγά μερικές κουταλιές από το ζεστό ζωμό της σούπας.
  • Όταν το μείγμα πάρει τη θερμοκρασία της σούπας, ριξ’ το στην κατσαρόλα προσεκτικά, φροντίζοντας να ανακατεύεις καλά, ώστε να μην “κόψουν” τα αυγά.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο και σέρβιρε πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό και παρμεζάνα.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164