Σούπα βελουτέ με καρότο

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Εκπληκτική σούπα βελουτέ με καρότο. Ένας ακόμα έξυπνος και νόστιμος τρόπος για να προσθέσεις το καρότο στη διατροφή σου.
Θερμίδες: 100

Συστατικά

  • 2½ κιλά καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλη πατάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1.5 λίτρο ζωμό κότας
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • ½ κουταλάκι κύμινο
  • ½ κουταλάκι σκόρδο σε κόκκους
  • 60 γραμμάρια κονσερβοποιημένα πράσινα τσίλι σε κύβους
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
  • Βάλε τα καρότα σε ένα ταψί, ρίξε από πάνω λάδι και ανακάτεψε.
  • Πασπάλισε με 1 ½ κουταλάκια του γλυκού αλάτι και ψήσε τα για 45-60 λεπτά ανάλογα με το πάχος των καρότων.
  • Λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σόταρε το κρεμμύδι.
  • Πρόσθεσε τις πατάτες, τα ψητά καρότα, το ζωμό κότας, το τζίντζερ, το κύμινο, τις πιπεριές τσίλι και το σκόρδο.
  • Σκέπασε την κατσαρόλα και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά, ή έως ότου όλα τα λαχανικά είναι μαλακά.
  • Αφαίρεσε το καπάκι και σιγόβρασε για άλλα 10 λεπτά.
  • Σε ένα μπλέντερ ανακάτεψε το μείγμα μέχρι να γίνει πουρές.
  • Μετάφερε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα, ρίξε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψε.
  • Άφησε τη σούπα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για άλλα 15 λεπτά.

Tip


Read More

And More