Σούπα βελουτέ με κουνουπίδι

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι η αγαπημενη συνταγή των σεφ και όχι άδικα μιας και η γεύση του κουνουπιδιού σε αυτή τη σούπα βελουτέ είναι φανταστική.
Θερμίδες: 135

Συστατικά

  • 1 κεφάλι κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας ψημένο σκόρδο αρωματισμένο με ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 συσκευασία ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλιά ξηρό σέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
  • Βάλε το κουνουπίδι σε ένα μικρό ταψί, ρίξε λάδι από πάνω, μοσχοκάρυδο,σκόνη σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και ανακάτεψε.
  • Ψήσε το κουνουπίδι στον προθερμασμένο φούρνο ανακατεύοντας κάθε 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει από 30 έως 40 λεπτά.
  • Βγάλε από το φούρνο και άφησέ το στην άκρη.
  • Λιώσε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγείρεψε, ανακατεύοντας για περίπου 10 λεπτά.
  • Πασπάλισε τα κρεμμύδια με αλεύρι και ανακάτεψε.
  • Σιγά-σιγά ρίξε το ζωμό κοτόπουλου και το γάλα στο τηγάνι και ανακάτεψε με ένα σύρμα μέχρι όλο το αλεύρι να διαλυθεί.
  • Άφησέ το να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και μετά χαμήλωσε τη φωτιά.
  • Ανακάτεψε το σέρι και το καβουρδισμένο κουνουπίδι και σέρβιρε.

Tip


Read More

And More