Σούπα βελουτέ με κουνουπίδι

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι η αγαπημενη συνταγή των σεφ και όχι άδικα μιας και η γεύση του κουνουπιδιού σε αυτή τη σούπα βελουτέ είναι φανταστική.
Θερμίδες: 135

Συστατικά

  • 1 κεφάλι κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας ψημένο σκόρδο αρωματισμένο με ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 συσκευασία ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλιά ξηρό σέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
  • Βάλε το κουνουπίδι σε ένα μικρό ταψί, ρίξε λάδι από πάνω, μοσχοκάρυδο,σκόνη σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και ανακάτεψε.
  • Ψήσε το κουνουπίδι στον προθερμασμένο φούρνο ανακατεύοντας κάθε 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει από 30 έως 40 λεπτά.
  • Βγάλε από το φούρνο και άφησέ το στην άκρη.
  • Λιώσε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγείρεψε, ανακατεύοντας για περίπου 10 λεπτά.
  • Πασπάλισε τα κρεμμύδια με αλεύρι και ανακάτεψε.
  • Σιγά-σιγά ρίξε το ζωμό κοτόπουλου και το γάλα στο τηγάνι και ανακάτεψε με ένα σύρμα μέχρι όλο το αλεύρι να διαλυθεί.
  • Άφησέ το να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και μετά χαμήλωσε τη φωτιά.
  • Ανακάτεψε το σέρι και το καβουρδισμένο κουνουπίδι και σέρβιρε.

Tip


Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164