Σούπα βελουτέ με μπρόκολο

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Νόστιμη, βελουτέ, με υφή που σαγηνεύει και γεύση που δεν αφήνει κανέναν ουρανίσκο ασυγκίνητο!

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (για το σοτάρισμα)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 8 φλιτζάνια μπρόκολο
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Πιπέρι μαύρο (σε μύλο) για ακόμα περισσότερη γεύση

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι, λιώνεις τις δύο κουταλιές βούτυρο και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σέλινο.
  • Μόλις μαλακώσουν, προσθέτεις το μπρόκολο και περιχύνεις με το ζωμό κοτόπουλου. Σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις να βράσουν σε μέτρια φωτιά για δέκα λεπτά.
  • Σε ένα μπλέντερ, ρίχνεις το μείγμα αρχικά μέχρι τη μέση και αρχίσεις με απαλές κινήσεις να ανακατεύεις μέχρι να πάρει την υφή πουρέ.
  • Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα λιώνεις αρχικά τις τρεις κουταλιές της σούπας βούτυρο και προσθέτεις το γάλα και το αλεύρι.
  • Ανακατεύεις συνέχεια μέχρι να πήξει και προσθέτεις τη σούπα.
  • Ανακατεύεις το τελικό μείγμα με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Απολαμβάνεις

Read More

And More