Συνταγή για κρύα σούπα από σπαράγγια

5 ώρες και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το καλοκαίρι οι κρύες σούπες έχουν την τιμητική τους. Και όχι τυχαία! Σήμερα, αξιοποιούμε τα καλοκαιρινά σπαράγγια και δημιουργούμε μία Green Soup όνειρο!

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό σπαράγγια καθαρισμένα
  • 2 μεγάλα πράσα, χωρίς τα φύλλα
  • 150 γρ. σπανάκι
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουτ. της σούπας νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, βάζεις τα σπαράγγια σε κατσαρόλα με τα 2 φλιτζάνια νερό. Ζεσταίνεις να πάρουν μία πρώτη βράση και χαμηλώνεις τη φωτιά, αφήνοντας να σιγοβράσουν για 10 λεπτά
  • Τα στραγγίζεις σε νερό σε μεγάλο μπολ και πρόσθεσε εκεί και τον ζωμό κοτόπουλου.
  • Κόβεις τα σπαράγγια σε μικρά κομμάτια και τα κρατάς στην άκρη. Κρατάς τις κορυφές για το σερβίρισμα. και κόβεις και ξεπλένεις τα πράσα.
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και προσθέτεις τα πράσα να σοταριστούν αλατίζοντας ελαφρά για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτεις αρχικά το σκόρδο και τα σπαράγγια και στη συνέχεια το ζωμό σου με λίγο αλάτι, να πάρει μία βράση.
  • Αφήνεις να σιγοβράσει η σούπα με μισάνοιχτο καπάκι για 20-25 λεπτά να μαλακώσουν τα σπαράγγια. Προσθέτεις το σπανάκι και συνεχίζεις το βράσιμο.
  • Όσο η σούπα σου σιγοβράζει βάλε τις κορυφές των σπαραγγιών με λίγο νεράκι σε ένα μπολ που κλείνει και μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων και άσε για 1-2 λεπτά να γίνουν τραγανά.
  • Βάζεις τη σούπα σε δόσεις σε μπλέντερ και λιώνεις να γίνουν ένας ωραίος ομοιόμορφος πολτός.
  • Μεταφέρεις όλη τη σούπα σε μεγάλο μπολ και προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και πιπέρι. Σκεπάζεις και αφήνεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Read More

And More