Αυτή η ζεστή σουπίτσα, εκτός από πλούσιο χρώμα και γεύση, διαθέτει πληθώρα θρεπτικών στοιχείων. Δες πώς θα την φτιάξεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 450 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 600 ml γάλα
- 450 γρ. φρέσκο σπανάκι, πλυμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 μέτρια πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
- Ξύσμα ενός λεμονιού
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, λιώνεις το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5-6 λεπτά.
- Προσθέτεις και τις πατάτες, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για κανένα δεκάλεπτο. Ρίχνεις στην κατσαρόλα το ζωμό και αφήνεις τα υλικά σου να πάρουν μια βράση.
- Στη συνέχεια, ρίχνεις το γάλα και άφησε το μείγμα να αρχίσει να κοχλάζει. Όταν πάρει βράση, προσθέτεις τη μισή ποσότητα σπανάκι και το ξύσμα λεμονιού
- Χαμηλώνεις τη φωτιά, σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου ένα τέταρτο της ώρας.
- Μεταφέρεις τη σούπα σε ένα μπλέντερ μαζί με το υπόλοιπο ωμό σπανάκι και λιώνεις όλα τα υλικά, μέχρι να γίνουν λεία.
- Γυρίζεις τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα και την ζεσταίνεις. Αλατοπιπέρωσε και προσθέτεις και το μοσχοκάρυδο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ