Συνταγή για ζεστή σούπα με πατάτα και κουνουπίδι

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία σούπα ιδανική για τις μέρες που ο υδράργυρος είναι στα χαμηλά του. Μία σούπα πλούσια σε γεύση και θρεπτικά στοιχεία. Δες πώς θα την φτιάξεις!

Συστατικά

  • 1 κουνουπίδι, καλά κομμένο και καθαρισμένο
  • 2 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
  • 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  • Φύλλα δάφνης

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνεις τη μαργαρίνη και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά.
  • Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, προσθέτεις την πατάτα και το κουνουπίδι, αφού τα έχεις καθαρίσει. Συνεχίζεις το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη.
  • Ρίχνεις τα φύλλα δάφνης και το ζωμό λαχανικών. Ανακατεύεις, σκεπάζεις με ένα καπάκι και σιγοβράζεις για 30 περίπου λεπτά.
  • Ανοίγεις το καπάκι, κλείνεις το μάτι, αφαιρείς το φύλλα δάφνης και με ένα ραβδομπλέντερ – αν θες – την κάνεις βελουτέ. Προσέχεις να μην σβολιάσει, αλλά και να μην είναι αραιή.
  • Αλατοπιπερώνεις, ρίχνεις λίγο μοσχοκάρυδο και μοιράζεις σε κουπίτσες.

Read More

And More