Σουβλάκια κοτόπουλου με ντοματίνια και ντιπ γιαουρτιού

Σουβλάκια κοτόπουλου με ντοματίνια και ντιπ γιαουρτιού | tlife.gr
Εύκολη
4 μερίδες
2 ώρες

Μαριναρισμένα σουβλάκια κοτόπουλου με ψητά ντοματίνια και ντιπ γιαουρτιού

Συστατικά
  • 500 gr φιλέτο μπούτι κοτόπουλου σε κύβους
  • 2 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών μπαχαράτ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 kg ντοματίνια
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • φρέσκος δυόσμος
  • 4 ξύλινα σουβλάκια
Τρόπος μαγειρέματος
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κοτόπουλο με το μπαχαράτ, αλάτι, πιπέρι, δύο κυταλιές λάδι και μία σκελίδα σκόρδο.
  • Κάλυψε καλά το μπολ με μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο για μία ώρα.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Σε ένα ταψί ανακάτεψε τα ντοματίνια με αλάτι και δύο κουταλιές λάδι και ψήσε για μισή ώρα.
  • Μούλιασε τα ξύλινα σουβλάκια σε νερό για 20 λεπτά και έπειτα πέρασε το κοτόπουλο πάνω τους.
  • Ζέστανε την γκριλιέρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήσε τα σουβλάκια για επτά λεπτά, γυρίζοντάς τους τακτικά πλευρά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο σκόρδο και αλατοπίπερο.
  • Σέρβιρε τα σουβλάκια κοτόπουλου με το ντιπ γιαουρτιού, τα ψητά ντοματάκια και τον φρέσκο δυόσμο.
Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ