Σουβλάκια με χαλούμι και λαχανικά

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

O πιο διάσημος Chef στον κόσμο λατρεύει την ελληνική κουζίνα και δεν χάνει ευκαιρία να πειραματίζεται σε ελληνικές γεύσεις. Μια από αυτές τα σουβλάκια με χαλούμι και λαχανικά! Πολύ εύκολη, ελαφριά και γευστική ιδέα.
Πηγή

Συστατικά

  • 120 γρ. χαλούμι
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κολοκυθάκι
  • 140 γρ. τοματάκια cherry
  • ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • Προαιρετικά: ½ καυτερή πιπεριά τσίλι
  • 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε έξι ξυλάκια για σουβλάκι σε κρύο νερό να φουσκώσουν. Με αυτό τον τρόπο δεν θα καούν και στο ψήσιμο
  • Σε ένα ξύλο κοπής κόψε το χαλούμι σε κυβάκια δύο εκατοστών και βάλε σε μεγάλο μπολ
  • Κόψε την πιπεριά στη μέση, καθάρισε τα σποράκια και τα λευκά μέρη εσωτερικά και κόψε σε καρεδάκια 2 εκατοστών. Κόψε το κολοκυθάκι στη μέση κατά μήκος και κόψε σε λεπτά μισοφέγγαρα. Πρόσθεσε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και τέλος βάλε τις ντομάτες
  • Ψιλόκοψε το δυόσμο, πετώντας τα κοτσάνια και καθάρισε την καυτερή πιπεριά. Ξύσε το λεμόνι και βάλε στο μπολ με τα υλικά σου μαζί με το δυόσμο, την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη και δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Πρόσθεσε πιπέρι και ανάμειξε καλά
  • Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου σου. Λάδωσε ένα ταψάκι
  • Πέρασε τα λαχανικά και το χαλούμι εναλλάξ στα καλαμάκια. Πρόσεξε τις πιπεριές να μην σπάσουν
  • Βάλε στο ταψάκι ψήσε στο γκριλ για 10 με 12 λεπτά να πάρει χρώμα το τυρί και αν μαλακώσουν τα λαχανικά. Φρόντισε να γυρίσεις τα καλαμάκια μια φορά

Tip


Read More

And More