Σπαγγέτι με κιμά λαχανικών

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Μια εύκολη συνταγή και πιο light για εσένα που θες να αποφύγεις τον κιμά κρέατος.

Θερμίδες: 289/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1κ. σούπας πολτό ντομάτας
  • 1κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
  • 250γρ. λαχανικά σε κύβους, όπως κολοκυθάκια, πιπεριές και μανιτάρια
  • 50γρ. φακές
  • 800γρ. κονκασέ με μυρωδικά
  • 250γρ. σπαγγέτι
  • 2κ. σούπας ξύσμα παρμεζάνας

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Ρίξε το κρεμμύδι, το σέλινο και τα καρότα σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα και πρόσθεσε 2-3κ.σ. Νερό.
  • Μαγείρεψε απαλά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο, τον πολτό ντομάτας και το βαλσαμικό ξύδι και μαγείρεψε σε υψηλή θερμοκρασία για περισσότερο από ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε τα λαχανικά σε κύβους, τις φακές, το κονκασέ και άφησέ τα να βράσουν.
  • Μείωσε τη θερμοκρασία και άφησέ τα να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, μαγείρεψε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας.
  • Σέρβιρε σε 5 μερίδες τα μακαρόνια, τη σάλτσα και την παρμεζάνα.

Read More

And More