Σπαγγέτι με κολοκύθα, φρέσκα βότανα και καμένο βούτυρο

Σπαγγέτι με κολοκύθα, φρέσκα βότανα και καμένο βούτυρο | tlife.gr
Εύκολη
4 μερίδες
40 λεπτά

Πεντανόστιμα ζυμαρικά με τρυφερή κολοκύθα, τραγανά βότανα και γευστικό καμένο βούτυρο

Συστατικά
  • 230 gr σπαγγέτι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • 8 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 φλ. κολοκύθα σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. φλοίδες παρμεζάνας
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος μαγειρέματος
  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το τρίμμα ψωμιού για πέντε λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Αλατοπιπέρωσέ τα, μετάφερέ τα σε ένα πιάτο και άφησέ τα στην άκρη.
  • Λιώσε δύο κουταλιές βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά , πρόσθεσε την κολοκύθα και σοτάρισε για οκτώ λεπτά.
  • Αφαίρεσε από το τηγάνι και άφησέ τα στην άκρη.
  • Λιώσε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας μία-μία τις κουταλιές, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο, το θυμάρι και το φασκόμηλο και σοτάρισε για ένα λεπτό, ανακατεύοντας.
  • Ρίξε στο τηγάνι τα σπαγγέτι και την κολοκύθα και ανακάτεψε καλά.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστό, πασπαλίζοντας με το τρίμμα ψωμιού, τις φλοίδες παρμεζάνας και τον μαϊντανό.
Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ