Σπαγγέτι με μεσογειακή σάλτσα και κοτόπουλο

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

 

Ένας γευστικός συνδυασμός που αποκτάει extra νοστιμιά με τα μυρωδικά.

Θερμίδες: 296/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 400γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένο σε 4 κομμάτια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1/4κ. γλυκού πάπρικα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1φλ. τοματίνια ψιλοκομμένα
  • 250γρ. άβραστα σπαγγέτι
  • 1/2φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1/4κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1/2κ. γλυκού φρέσκο θυμάρι
  • 8 ελιές
  • 1+1/2κ. σούπας φρεσκοτριμμένο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Πασπάλισε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο και μαγείρεψε για περίπου 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το πιπέρι και την πάπρικα και μαγείρεψε για 2-3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, πρόσθεσε το σκόρδο, τα τοματίνια, το ζωμό, το κόκκινο πιπέρι, το θυμάρι και λίγο αλάτι.
  • Άφησέ τα να βράσουν και στη συνέχεια μείωσε τη θερμοκρασία και κάλυψε την κατσαρόλα για 20 λεπτά ή μέχρι να είναι μαγειρεμένο το κοτόπουλο.
  • Ρίξε μέσα τα ζυμαρικά, τις ελιές και το μαϊντανό και άφησε να ενωθούν τα υλικά για λίγα λεπτά.
  • Μοίρασε σε 4 πιάτα.

Read More

And More