Σπαγγέτι με θαλασσινά και μυρωδικά

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

 

Μια συνταγή που θα σου θυμίσει νησί. Τα θαλασσινά προσφέρουν άπλετη γεύση στα μακαρόνια και φυσικά λίγες θερμίδες.

Θερμίδες: 269/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 3 φιλέτα γαύρου
  • 1/4κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 400γρ. κονσέρβα με ολόκληρες ντομάτες
  • 1+1/2κ. σούπας κάπαρι
  • 3κ. σούπας ελιές
  • 1/2κ. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1+1/2κ. σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 250γρ. άβραστα σπαγγέτι
  • 10 μεσαίες γαρίδες καθαρισμένες

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τοποθέτησε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και πρόσθεσε το ελαιόλαδο. Μόλις το λάδι ζεσταθεί, πρόσθεσε το σκόρδο, το πιπέρι και τα φιλέτα του γαύρου.
  • Σόταρε για 1 λεπτό.
  • Στη συνέχεια πάρε τις ντομάτες από την κονσέρβα, συνθλίβοντάς τες με τα χέρια καθώς τις προσθέτεις στο τηγάνι.
  • Ρίξε το χυμό από την κονσέρβα στο τηγάνι.
  • Ανακάτεψε τις ντομάτες και πρόσθεσε την κάπαρη, τις ελιές, το μαϊντανό, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  • Πρόσθεσε τις γαρίδες και κάλυψε το τηγάνι με ένα καπάκι για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρίδες.
  • Ρίξε μέσα τα ζυμαρικά, άφησέ τα για 2 λεπτά μέχρι να δέσουν με τη σάλτσα και μοίρασε σε 2 πιάτα.

Read More

And More