Σπανακόπιτα με La Vache Qui Rit® Light

1Ω & 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Φανταζόσουν ποτέ πως δύο τόσο ξεχωριστές κουζίνες του κόσμου θα γίνονταν ένα; La Vache Qui Rit® Light σε τραγανή ελληνική σπανακόπιτα! Απλά απολαυστική…

180 Θερμίδες/Μερίδα

Συστατικά

  • 8 χωριάτικα φύλλα
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1/4 του κιλού λάπατα ή άλλα χόρτα της επιλογής σου
  • 1/4 του κιλού φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 10 τρίγωνα La Vache Qui Rit®Light
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο – Συν 1 φλιτζανάκι του καφέ για να αλείψεις τα φύλλα
  • 2 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε και πλύνε τα χόρτα και τα μυρωδικά. Ψιλόκοψέ τα όλα μαζί σε μια μεγάλη λεκάνη, αλάτισε και άφησε να βγάλουν τα υγρά τους
  • Στύψε με το χέρι να φύγουν τα πολλά νερά και πρόσθεσε τα τρίγωνα τυράκια κομμένα σε μικρά κομματάκια, μαζί με τα αυγά, το γάλα, μπόλικο πιπέρι και το ελαιόλαδο
  • Μοίρασε τα χόρτα σε 2 μέρη και στρώσε 3 φύλλα σε μεγάλο τετράγωνο ταψί
  • Άπλωσε τη μισή ποσότητα από τα χόρτα και σκέπασε με 2 φύλλα, λάδωσε τα φύλλα και από πάνω πρόσθεσε τα υπόλοιπα χόρτα
  • Κάλυψε με τρία ακόμη φύλλα και δίπλωσε τις άκρες τους, στο χείλος του ταψιού
  • Χάραξε σε κομμάτια τα φύλλα! Ανακάτεψε σε ένα μπολ λίγο νερό με ελαιόλαδο και ράντισε όλη την πίτα
  • Ψήσε στους 200oC για περίπου 1 ώρα ή ώσπου να πάρει ωραίο χρώμα. Τσέκαρε αν η πίτα έχει ψηθεί και από κάτω, ανασηκώνοντας ελαφρά την άκρη ενός κομματιού

Tip


Read More

And More