Σπαράγγια! Ο μίσχος της άνοιξης που πάει παντού… Ανακάλυψε τα μυστικά του!

Οι διαιτολόγοι το εντάσσουν ανάμεσα στα λαχανικά της εποχής! Τι πρέπει όμως να ξέρεις για το σπαράγγι;

Ήρθαν τα άγρια… Τα άγρια είναι πιο λεπτά με έντονο πράσινο χρώμα και τρυφερή κορυφή. Αν πάλι επιλέξεις καλλιεργήσιμα απράγγια, τότε αυτά έχουν μεγαλύτερη διάμετρο και λευκό χρώμα. Μπορείς τέλος να βρεις και σπαράγγια σε κονσέρβα, αλλά αφού είναι η εποχή τους, καλό είναι να τα αποφύγεις!

Shop smart: Όταν τα αγοράζεις φρόντισε να έχει τρυφερούς και συνεκτικούς μίσχους που σπάνε εύκολα. Η κορυφή τους που είναι και το πιο τρυφερό μέρος, θα πρέπει να έχει έντονο χρώμα, χωρίς στίγματα και σημάδια! 

Στη συντήρηση…
Στο ψυγείο δεν διατηρείται για πολύ καιρό! Καλό είναι να τα φυλλάξεις τυλιγμένα σε εφημερίδα και το πολύ εως 3 ημέρες. Αν έφτιαξε μια μεγάλη μερίδα βραστά σπαράγγια, τότε διατηρούνται στραγγισμένα και στο ψυγείο, όπως και όλα τα χόρτα, για 2 με 3 ημέρες!

Τα ήμερα σπαράγγια μπορείς να τα καθαρίσεις με το εργαλείο που καθαρίζεις τις πατάτες, αφαιρώντας μεγάλο μέρος της βάσης και κρατώντας τις κορυφές Αν θέλεις να τα βράσεις καλό είναι να τα δέσεις πριν τα ρίξεις σε βραστό νερό! Βρες συνταγές με σπαράγγια εδώ

Read More

And More