“Σπασμένες” πατάτες φούρνου με κρέμα μουστάρδας

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τραγανές και αρωματικές πατάτες στον φούρνο με γλυκιά μουστάρδα και βότανα

Συστατικά

  • 700 gr baby πατάτες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα ολικής άλεσης
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ. γλυκού μέλι
  • 1/2 κ. γλυκού ξερό θυμάρι
  • 1/2 κ. γλυκού ξερό δενδρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και άλειψε ελαφρώς με λάδι ένα ταψί.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε τις πατάτες για περίπου 20 λεπτά και σούρωσέ τες.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λάδι με την Dijon, την μουστάρδα ολικής, το σκόρδο, το μέλι, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και αλατοπίπερο.
  • Τοποθέτησε τις πατάτες πάνω στο ταψί και με ένα πιρούνι σε ευθεία θέση πίεσέ τες μέχρι να ανοίξουν και να γίνουν φλατ, χωρίς να διαλυθούν τελείως.
  • Άλειψε τις πατάτες με το μείγμα μουστάρδας και βάλε το ταψί στον φούρνο.
  • Ψήσε για περίπου 20 λεπτά, πασπάλισε με αλατοπίπερο και σέρβιρε όσο είναι ζεστές.

Read More

And More