Σπιτικά cinnamon rolls

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τα πιο εύκολα, γρήγορα και λαχταριστά ρολά κανέλας

Συστατικά

  • βούτυρο για άλειμμα
  • 3/4 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ. σούπας κανέλα
  • 5 φλ. + έξτρα για το ζύμωμα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φλ. γάλα
  • 8 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλ. γάλα
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς και άλειψε ένα ταψί 22×30 cm με βούτυρο.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε μισό φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη με την κανέλα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  • Ανακάτεψε δύο φλιτζάνια γάλα με τέσσερις κουταλιές λιωμένο βούτυρο, ρίξε το μείγμα στο αλεύρι και ανακάτεψε τα υλικά με τη σπάτουλα.
  • Αλεύρωσε μια επιφάνεια εργασίας, μετάφερε το ζυμάρι εκεί και με τα χέρια ζύμωσέ το μέχρι να μαλακώσει.
  • Με τον πλάστη άνοιξε τη ζύμη μέχρι να γίνει ένα ορθογώνιο περίπου 60×25 cm.
  • Με το πινέλο άλειψε στη ζύμη δύο κουταλιές βούτυρο, ρίξε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης το μείγμα ζάχαρης και κανέλας και άρχισε να την τυλίγεις σε ένα μεγάλο ρολό.
  • Με ένα μαχαίρι κόψε το ρολό σε 15 μερίδες και τοποθέτησε τα κομμάτια στο βουτυρωμένο ταψί.
  • Με το πινέλο πέρασε όλα τα ρολάκια με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να φουσκώσουν.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και το αλάτι μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Ρίξε το γλάσο πάνω από τα ψητά cinnamon rolls και σέρβιρε.

Read More

And More