Σπιτικά κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ζεστά, πεντανόστιμα, και, αν τα συνοδεύσεις με ρύζι ή ζυμαρικά, λαχταριστά!

Συστατικά

  • 1/4 φλιτζάνι κεφαλοτύρι ή γραβιέρα αλμυρή τριμμένη
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1/3 φλιτζάνι γάλα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι νερό
  • Για την κόκκινη σάλτσα: 400 γρ. ντομάτες λιωμένες
  • 1 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 400 γρ. νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το κεφαλοτύρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κιμά, το βασιλικό, το αβγό, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τη φρυγανιά. Ανακατεύεις πολύ καλά και, φορώντας γάντια, αρχίζεις να να πλάθεις.
  • Στη συνέχεια, πλάθεις απαλά τα κεφτεδάκια και τα τοποθετείς (σε μικρή απόσταση) σε ένα σκεύος με φύλλο μαγειρέματος.
  • Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, προσθέτεις όλα τα υλικά για την κόκκινη σάλτσα. Αφήνεις να βράσει και ανακατεύεις συχνά – πυκνά.
  • Σε ένα ζεστό τηγάνι με λάδι, αρχίζεις να τηγανίζεις τα κεφτεδάκια. Κρατάς την κάθε πλευρά για περίπου 4 λεπτά και αναποδογυρίζεις.
  • Μόλις περάσει ο χρόνος, τοποθετείς τα κεφτεδάκια σε αντικολλητικό χαρτί ή χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το λάδι.
  • Μετά από 5 λεπτά, προσθέτεις τα κεφτεδάκια στην κατσαρόλα, σκεπάζεις με το καπάκι και βράζεις σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά, προκειμένου να “πάρει” τη γεύση του.
  • Απολαμβάνεις με ζεστό ρύζι και τριμμένο τυρί.

Tip

Μπορείς να συνοδεύσεις με ζεστό ρύζι. Yummy!

Read More

And More