Σπιτική granola με βούτυρο αμυγδάλου και μπαχαρικά

1 ώρα 40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τραγανή και λαχταριστή granola με βούτυρο αμυγδάλου, μέλι και κανέλα

Συστατικά

  • 3 φλ. βρώμη
  • 1 φλ. ωμά αμύγδαλα
  • 1/3 φλ. τριμμένη ινδική καρύδα
  • 3/4 κ. γλυκού κανέλα
  • 1/4 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/3 φλ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 1/3 φλ. μέλι
  • 6 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε την βρώμη με τα αμύγδαλα ελαφρώς τριμμένα, την καρύδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  • Σε ένα τηγάνι ανακάτεψε το βούτυρο αμυγδάλου με το μέλι και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
  • Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα στα τρία λεπτά, αφαίρεσε από την φωτιά και πρόσθεσε την βανίλια.
  • Ρίξε το υγρό μείγμα σε εκείνο με την βρώμη και ανακάτεψε μέχρι να υγρανθούν όλα τα υλικά.
  • Άπλωσε την granola ομοιόμορφα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για 35 λεπτά.
  • Φρόντισε στα περίπου 15 λεπτά, να ανακατέψεις την granola, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Αφαίρεσε από τον φούρνο και άφησε να κρυώσει εντελώς για 45 λεπτά πριν την σερβίρεις με γάλα ή γιαούρτι και φρέσκα φρούτα.

Read More

And More