Σπιτική και νόστιμη μηλόπιτα

1 ώρα και 40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Γευστική, απολαυστική και γλυκιά όσο η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Συστατικά

  • 1/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1 κουτ. της σούπας κανέλα
  • 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • 3 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C και καθαρίζεις τα μήλα, κόβοντας τα σε ροδέλες.
  • Τα ραντίζεις με λίγο χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσουν.
  • Σε ένα τηγάνι, λιώνεις για πολύ λίγο το βούτυρο.
  • Απλώνεις το βούτυρο στον πάτο του ταψιού. Από πάνω, προσθέτεις τα μήλα, για να γεμίσει το ταψί.
  • Πασπαλίζεις με κανέλα και ζάχαρη.
  • Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
  • Παράλληλα, κοσκινίζεις το αλεύρι και προσθέτεις το baking powder.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς τη μαργαρίνη, με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αβγών.
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάς τα ασπράδια των αβγών, για να δημιουργηθεί μαρέγκα και την προσθέτεις στο μείγμα του παραπάνω μπολ.
  • Ξύνεις λίγο λεμόνι.
  • Ανακατεύεις πολύ καλά, προσθέτοντας σιγά – σιγά το αλεύρι.
  • Περιχύνεις το μείγμα πάνω από τα μήλα στο ταψί.
  • Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.
  • Αφού κρυώσει λίγο, αναποδογυρίζεις το ταψί, ώστε να σερβίρεις με τα μήλα προς τα πάνω.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More