Σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο με ginger

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Δύσκολη
Βαθμός δυσκολίας

Εύκολη σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο με λίγο ginger on top

Συστατικά

  • 1 κιλό βερίκοκα
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • 30 ml χυμό λεμονιού
  • 2 βανίλιες
  • 50 γρ. ginger

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Επιλέγεις τα πιο ώριμα βερίκοκα, τα πλένεις πολύ καλά και αφαιρείς τα κουκούτσια.
  • Αφού τα καθαρίσεις, τα ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ και, αφού φορέσεις τα γάντια σου, αρχίζεις να τα πατάς, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σα θρυμματισμένα.
  • Τοποθετείς την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, ρίχνεις τα βερίκοκα μαζί με το νερό. Προσθέτεις τις δύο βανίλιες και χαμηλώνεις τη φωτιά περίπου στο μισό.
  • Μετά από 5 λεπτά, προσθέτεις τη ζάχαρη και το ginger και αρχίζεις να ανακατεύεις.
  • Αφήνεις να βράσει για περίπου 35 λεπτά. Για να καταλάβεις αν είναι έτοιμη, βγάλε ένα πιατάκι από την κατάψυξη. Τοποθέτησε μία μικρή ποσότητα στο πιατάκι και βάλε το πιάτο στην κατάψυξη για ένα λεπτό. Το βγάζεις και με ένα πιρούνι τσεκάρεις αν τρέχει σιρόπι γύρω – γύρω. Αν τρέξει, σημαίνει ότι είναι έτοιμο.
  • Αφαιρείς από την κατσαρόλα, προσθέτεις το χυμό λεμονιού και ανακατεύεις πολύ καλά.
  • Τοποθετείς τη μαρμελάδα σε βαζάκια.
  • Σερβίρεις και κερνάς.

Read More

And More