Σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο με ginger

Σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο με ginger | tlife.gr
Δύσκολη
12 μερίδες
2 ώρες

Εύκολη σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο με λίγο ginger on top

Συστατικά
  • 1 κιλό βερίκοκα
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • 30 ml χυμό λεμονιού
  • 2 βανίλιες
  • 50 γρ. ginger
Τρόπος μαγειρέματος
  • Επιλέγεις τα πιο ώριμα βερίκοκα, τα πλένεις πολύ καλά και αφαιρείς τα κουκούτσια.
  • Αφού τα καθαρίσεις, τα ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ και, αφού φορέσεις τα γάντια σου, αρχίζεις να τα πατάς, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σα θρυμματισμένα.
  • Τοποθετείς την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, ρίχνεις τα βερίκοκα μαζί με το νερό. Προσθέτεις τις δύο βανίλιες και χαμηλώνεις τη φωτιά περίπου στο μισό.
  • Μετά από 5 λεπτά, προσθέτεις τη ζάχαρη και το ginger και αρχίζεις να ανακατεύεις.
  • Αφήνεις να βράσει για περίπου 35 λεπτά. Για να καταλάβεις αν είναι έτοιμη, βγάλε ένα πιατάκι από την κατάψυξη. Τοποθέτησε μία μικρή ποσότητα στο πιατάκι και βάλε το πιάτο στην κατάψυξη για ένα λεπτό. Το βγάζεις και με ένα πιρούνι τσεκάρεις αν τρέχει σιρόπι γύρω – γύρω. Αν τρέξει, σημαίνει ότι είναι έτοιμο.
  • Αφαιρείς από την κατσαρόλα, προσθέτεις το χυμό λεμονιού και ανακατεύεις πολύ καλά.
  • Τοποθετείς τη μαρμελάδα σε βαζάκια.
  • Σερβίρεις και κερνάς.
Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ