Σπιτικό Burger με τυρί και σπανάκι

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Γευστικό, σαν να το έχεις μόλις παραγγείλει!

Συστατικά

  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μεσαία κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 μπιφτέκια στρογγυλά
  • 4 ψωμάκια για hamburger
  • 1 κουτ. της σούπας γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι
  • 4 φέτες κίτρινο τυρί της αρεσκείας σου
  • Αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις στο φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρεις τα κρεμμύδια. Χαμηλώνεις τη φωτιά και πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι, μέχρι να καραμελώσουν (περίπου 20 λεπτά).
  • Ψήνεις ελαφρά τα ψωμάκια στο φούρνο, για 3 – 5 λεπτά, προκειμένου να γίνουν τραγανά.
  • Στο φούρνο μικροκυμάτων, ζεσταίνεις για τριάντα δευτερόλεπτα ένα μπολάκι με τις φέτες τυριού και το γιαούρτι.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ψήνεις τα δύο μπιφτέκια, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές (διαλέγεις εσύ το βαθμό ψησίματος του κρέατος)
  • Αφού τελειώσεις, με όλες τις διαδικασίες, αρχίζεις να στήνεις το Burger. Στη βάση του ψωμιού τοποθετείς λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια. Ακολουθούν το σπανάκι, το λιωμένο τυρί, το μπιφτέκι, λίγο λιωμένο τυρί και το ψωμάκι από πάνω.
  • Απολαμβάνεις όσο είναι ζεστό!

Read More

And More