Σπιτικό σνίτσελ στο φούρνο

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων!

Συστατικά

  • 4 χοιρινά σνίτσελ, μεγάλου μεγέθους
  • 2 αβγά
  • Τριμμένη φρυγανιά
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. του γλυκού μαγιονέζα
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς αρχικά τα αβγά και το γάλα. Στη συνέχεια, προσθέτεις μουστάρδα, μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι.
  • Σε μία βαθιά πιατέλα, τοποθετείς τα τέσσερα σνίτσελ και τα περιχύνεις με το μείγμα.
  • Τα σκεπάζεις με ένα άλλο πιάτο και τα αφήνεις μισή ώρα στο ψυγείο, για να τραβήξουν το χυμό.
  • Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Σε μία πιατέλα, απλώνεις τη θρυμματισμένη φρυγανιά. Περνάς και από τις δύο πλευρές το σνίτσελ.
  • Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετείς τα σνίτσελ. Ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Απολαμβάνεις όσο είναι ζεστό και τραγανό!

Tip

Μπορείς να τους συνοδεύσεις με πουρέ και σπιτική κέτσαπ!

Read More