Γαλλική κρεμμυδόσουπα

Γαλλική κρεμμυδόσουπα | tlife.gr
Εύκολη
4 μερίδες
1 Ώρα

Ηδιάσημη Jessie J λατρεύει τη μαγειρική... Και μας το αποδεικνύει συχνά πυκνά από το twitter της!Θα μου πεις από τη φωτογραφία της κρεμμυδόσουπας δεν μπορείς να ξέρεις και το... γευστικό αποτέλεσμα!Εντάξει, όμως η γαλλική σουπίτσα δεν είναι το πρώτο πιάτο που αναρτά η Βρετανή στον λογαριασμό της. Που σημαίνει πως "το 'χει" το κορίτσι!Εμείς βρήκαμε την κλασσική συνταγή για κρεμμυδόσουπα για να κάνεις παρέα στην Jessie.

Συστατικά
  • 700 γραμ κρεμμύδια
  • 50 γραμ φρέσκο βούτυρο
  • 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
  • 50 γραμ αλεύρι
  • 1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι
  • για το σερβίρισμα
  • 6 φέτες ψωμί
  • 6 φλιτζ τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
Τρόπος μαγειρέματος
  • Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε ροδέλες.
  • Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα όλα τα κρεμμύδια
  • Σοτάρετε ανακατεύοντάς τα συνέχεια μέχρι να ροδίσουν χωρίς να καούν και να καραμελώσουν. Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει τουλάχιστον 20 λεπτά.
  • Αμέσως μετά ρίχνετε τα 50 γραμ αλεύρι και ανακατεύετε καλά
  • Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνετε
  • Αφήνετε να βράσει το μίγμα τουλάχιστον για ½ ώρα.
  • Εν τω μεταξύ φρυγανιάζετε τις 6 φέτες ψωμί στο φούρνο και από τις 2 πλευρές.
  • Σερβίρετε τη σούπα ζεστή στα πιάτα τα οποία πρέπει να είναι από πυράντοχο υλικό.
  • Βάζετε στη μέση κάθε πιάτου μια φρυγανιασμένη φέτα ψωμί
  • Πασπαλίζετε με μπόλικη τριμμένη γραβιέρα και φουρνίζετε στους 220οC και με το γκριλ αναμμένο για 5 λεπτά μέχρι να λειώσει η γραβιέρα
  • Σερβίρετε τη σούπα καυτή στο τραπέζι.
* TIP ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ