Γαλλική κρεμμυδόσουπα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η διάσημη Jessie J λατρεύει τη μαγειρική… Και μας το αποδεικνύει συχνά πυκνά από το twitter της! Θα μου πεις από τη φωτογραφία της κρεμμυδόσουπας δεν μπορείς να ξέρεις και το… γευστικό αποτέλεσμα! Εντάξει, όμως η γαλλική σουπίτσα δεν είναι το πρώτο πιάτο που αναρτά η Βρετανή στον λογαριασμό της. Που σημαίνει πως “το ‘χει” το κορίτσι! Εμείς βρήκαμε την κλασσική συνταγή για κρεμμυδόσουπα για να κάνεις παρέα στην Jessie.

Συστατικά

  • 700 γραμ κρεμμύδια
  • 50 γραμ φρέσκο βούτυρο
  • 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
  • 50 γραμ αλεύρι
  • 1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι
  • για το σερβίρισμα
  • 6 φέτες ψωμί
  • 6 φλιτζ τσαγιού τριμμένη γραβιέρα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε ροδέλες.
  • Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα όλα τα κρεμμύδια
  • Σοτάρετε ανακατεύοντάς τα συνέχεια μέχρι να ροδίσουν χωρίς να καούν και να καραμελώσουν. Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει τουλάχιστον 20 λεπτά.
  • Αμέσως μετά ρίχνετε τα 50 γραμ αλεύρι και ανακατεύετε καλά
  • Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνετε
  • Αφήνετε να βράσει το μίγμα τουλάχιστον για ½ ώρα.
  • Εν τω μεταξύ φρυγανιάζετε τις 6 φέτες ψωμί στο φούρνο και από τις 2 πλευρές.
  • Σερβίρετε τη σούπα ζεστή στα πιάτα τα οποία πρέπει να είναι από πυράντοχο υλικό.
  • Βάζετε στη μέση κάθε πιάτου μια φρυγανιασμένη φέτα ψωμί
  • Πασπαλίζετε με μπόλικη τριμμένη γραβιέρα και φουρνίζετε στους 220οC και με το γκριλ αναμμένο για 5 λεπτά μέχρι να λειώσει η γραβιέρα
  • Σερβίρετε τη σούπα καυτή στο τραπέζι.

Tip


Read More

And More