Σπαγγέτι al pomodoro

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η Audrey Hepborn είχε αδυναμία στους υδατάνθρακες και κάθε εβδομάδα έφτιαχνε απαρέγκλιτα αυτή τη συνταγή. Αυτό αποκάλυψε ο γιος της, Sean Hepburn Ferrer, στο βιβλίο που έγραψε για τη μητέρα του “Audrey Hepburn, An Elegant Spirit” και ιδού η συνταγή της αγαπημένης σταρ!

Συστατικά

  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες κονσέρβες (του μισού κιλού) τοματάκια ολόκληρα
  • 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • αλάτι
  • τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι και τα ντοματάκια.
  • Περίχυσε με το λάδι.
  • Κράτησε τα φύλλα από το μισό ματσάκι βασιλικού και βάλε το στην κατσαρόλα.
  • Βάλε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει βράση χαμήλωσε την ένταση και άφησε να σιγοβράσει για 45 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού και λιώνοντας τις μεγαλύτερες ντομάτες με ένα πιρούνι.
  • Όσο βράζει η σάλτσα γέμισε μια άλλη κατσαρόλα με νερό και ζέστανέ το σιγά σιγά. Αλάτισε το νερό και βράσε τα ζυμαρικά σου να γίνουν αλ ντέντε.
  • Σούρωσε το σπαγγέτι και ξέπλυνε με κρύο νερό για να μην κολλήσουν.
  • Πάρε τα φύλλα από το υπόλοιπο ματσάκι βασιλικού και ψιλόκοψέ τα με ένα ψαλίδι κουζίνας.
  • Κατέβασε τη σάλτσα από τη φωτιά και άφησέ την στην άκρη για 15 λεπτά. Δοκίμασέ την και αλάτισέ την.
  • Σέρβιρε το σπαγγέτι περιχύνοντας με σάλτσα, πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και την τριμμένη παρμεζάνα.

Tip


Read More

And More