Στικ πολέντας με σκόρδο

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι ένα πεντανόστιμο, υγιεινό σνακ που μπορείς να σερβίρεις για το κρασί με φίλες ή ακόμη και να απολαύσεις σαν το εναλλακτικό, ελαφρύ βραδινό σου. Μια συνταγή εμπνευσμένη από την Μακροβιοτική δίαιτα. Διάβασε για τη Μακροβιοτική δίαιτα ένα “κλικ” εδω
133 θερμίδες/3 στικς με σος

Συστατικά

  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζ. νερό
  • 2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζ. κίτρινο καλαμποκάλευρο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μαρινάρα σος για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
  • Καθάρισε τα εξωτερικά φύλλα και κόψε την άκρη του σκόρδου, ώστε να φανούν οι σκελίδες, χωρίς να καθαρίσεις τη φλούδα κάθε σκελίδας
  • Βάλε σε λαδόκολλα στο φούρνο με μια κ.σ. ελαιόλαδο. Σκέπασε με τη λαδόκολα και ψήσε για μισή ώρα περίπου να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν πίεσε κάθε σκελίδα να βγει από τη φλούδα
  • Σε ένα ταψάκι 20x20cm στρώσε λαδόκολλα
  • Βάλε σε μια κατσαρόλα νερό και αλάτι να πάρει βράση. Πρόσθεσε το καλαμποκάλευρο σιγά, σιγά ανακατεύοντας ζωηρά για να μην σβολιάσει. Αφού τραβήξει το νερό, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε με ανοικτό καπάκι να σιγοβράσει για 40-50 λεπτά περίπου. Συμπλήρωσε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο. Η πολέντα είναι έτοιμη όταν στέκεται ένα κουτάλι όρθιο στη κέντρο της κατσαρόλας. Άφησε να κρυώσει λίγο
  • Στρώσε την πολέντα στο ταψάκι ομοιόμορφα και βάλε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει. Βγάλε από το ψυγείο και κόψε σε ατομικά μπαστουνάκια
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220oC και βάλε τις πολέντες να ψηθούν 10′ λεπτά. Γύρισε τα κομματάκια ένα ένα και ψήσε ακόμη δέκα λεπτά.
  • Στο μεταξύ ψιλόκοψε το ψητό σκόρδο. Γύρισε τις πολέντες μια ακόμη φορά και πασπάλισε με το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Άφησε 5′ λεπτά ακόμη και βγάλε από το φούρνο
  • Σέρβιρε ζεστά με το ντιπ της επιλογής σου

Tip


Read More

And More