Στήθος κοτόπουλο γεμιστό με προσούτο και τυρί

Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Από τις αγαπημένες συνταγές της Chrissy Teigen.

Συστατικά

  • 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
  • 1 πακέτο τυριού Boursin
  • 4 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
  • 4 φέτες προσούτο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κούπα ζωμό κοτόπουλο
  • 10 έως 12 ντοματίνια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 375 ° F. Λάδωσε ελαφρά το κάτω μέρος ενός βαθιού ταψιού. Τοποθετήστε ένα κομμάτι του στήθους κοτόπουλου σε μια διάφανη μεμβράνη. Καλύψε με ένα άλλο κομμάτι διάφανης μεμβράνης από πάνω και χτυπά ελαφρά με το στρογγυλεμένο άκρο μιας μεταλλικής κουτάλας ή απλά ένα τρυπητή κρέατος. Κάν’ το αυτό μέχρι το στήθος κοτόπουλου να είναι μεγάλο και αρκετά λεπτό. Επανάλαβε και με το άλλο κομμάτι.
  • Άλειψε μια μεγάλη ποσότητα από το τυρί Boursin σε κάθε στήθος κοτόπουλου. Τοποθετήσε 2 φέτες μπέικον σε κάθε στήθος. Κάνε ρολό το στήθος κοτόπουλο με το τυρί και το μπέικον τυλίγοντας πρώτα από την κοντή μεριά.. Τύλιξε δύο κομμάτια προσούτο γύρω από κάθε ρολό κοτόπουλου, φροντίζοντας να μην επικαλύπτονται πάρα πολύ.
  • Τοποθέτησε στο ταψί που λάδωσες. Ρίξε πάνω από τα ρολά το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίξε το ζωμό κοτόπουλου και τα ντοματίνια στο κάτω μέρος του ταψιού. Ψήσε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 55 λεπτά. Κάθε 15 λεπτά περίπου να ρίχνεις με ένα κουτάλι λίγο από το ζωμό πάνω από τα ρολά.
  • Κόψε τα ρολά διαγώνια και σέρβιρε με σοταρισμένα λαχανικά.

Read More

And More