Στρούντελ μήλου

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μια μηλόπιτα νηστίσιμη για να γλυκάνεις τα απογεύματα της νηστείας. Με σταφίδες και δαμάσκηνα που θα την κάνουν ακαταμάχητη

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ξερή ψίχα ψωμιού
  • 2 μήλα τριμμένα ή ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα δαμάσκηνα ξερά
  • 1/4 φλιτζανιού μέλι (ή 2 κ.σούπας μαρμελάδα)
  • 2 κ.σούπας κονιάκ
  • 1 κ.γλυκού κανέλα + λίγη ακόμη για πασπάλισμα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ανακάτεψε απαλά την ψίχα, το μήλο, τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα, το μέλι, το κονιάκ, την κανέλα και το αλάτι. Άσε στην άκρη.
  • Άλειψε κάθε φύλλο με μαργαρίνη και βάλτα το ένα πάνω στο άλλο. Άπλωσε τη γέμιση στο τελευταίο.
  • Με προσοχή, κάνε τα φύλλα ρολό ξεκινώντας από τη στενή πλευρά.
  • Κλείσε τις άκρες και βάλτο σε ταψί που έχεις στρώσει με λαδόκολλα.
  • Ψήσε μέχρι να ροδίσει, περίπου 35 λεπτά. Άφησέ το να κρυώσει 15 λεπτά και πασπάλισε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Tip


Read More

And More