Συνταγή: Εύκολη λεμονόπιτα με 5 υλικά

3 ώρες και 40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Δροσερή, γρήγορη και άκρως γευστική!

Συστατικά

  • 1,5 πακέτο μπισκότα, στρογγυλά
  • 125 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
  • 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 ζουμερό λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, τρίβεις τα μπισκότα σε ένα multi ή μπλέντερ και τα ανακατεύεις με τη μαργαρίνη, για να αποκτήσουν τη μορφή ζύμης.
  • Στρώνεις τα μπισκότα σε ταρτιέρα ή σε κουμπωτό ταψί και το βάζεις στο ψυγείο για περίπου 15-20 λεπτά, προκειμένου να δέσουν τα μπισκότα με το βούτυρο.
  • Στραγγίζεις το γιαούρτι από τυχόν νερά και το ανακατεύεις με το ζαχαρούχο.
  • Στύβεις το μισό λεμόνι, το ρίχνεις στην κρέμα και ανακατεύεις.
  • Στύβεις λίγο ακόμα λεμόνι από πάνω.
  • Βγάζεις την ταρτιέρα από το ψυγείο και από πάνω περιχύνεις το μείγμα που έχεις ετοιμάσει.
  • Την τοποθετείς ξανά στο ψυγείο για 3-4 ώρες και απολαμβάνεις!

Read More

And More