Συνταγή για “ανοιχτή” πίτα με σπανάκι

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Πεντανόστιμη και γρήγορη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Συστατικά

  • 200 γρ. φρέσκο σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζανιού φέτα, τριμμένη
  • 1/3 φλιτζανιού μυζήθρα, τριμμένη
  • Πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει.
  • Μόλις το κρεμμύδι πάρει χρώμα, προσθέτεις το σπανάκι και το ανακατεύεις για δύο – τρία λεπτά. Απομακρύνεις το μάτι από τη φωτιά και το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε ένα μπολάκι, χτυπάς τα αβγά. Όσο ανακατεύεις, προσθέτεις το σπανάκι, την τριμμένη φέτα και τη μυζήθρα.
  • Σε ένα ταψάκι, το οποίο έχεις βουτυρώσει ελαφρά, περιχύνεις το μείγμα από το παραπάνω μπολάκι, με λίγο πιπέρι και αλάτι. Με μία σπάτουλα το απλώνεις ομοιόμορφα.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά στους 180 βαθμούς C.
  • Βγάζεις από το φούρνο, κόβεις σε μικρά κομμάτια και περιμένεις να κρυώσει λίγο.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More