Coq au vin ή αλλιώς κόκκορας και κοτόπουλο κρασάτο θα φτιάξεις σήμερα, ζουμερό και πεντανόστιμο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
-
1,5 κιλό κοτόπουλο (κατά προτίμηση μπούτια ή κομμάτια με κόκαλο)
-
150 γρ. μπέικον ή πανσέτα, κομμένα σε κυβάκια
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
2 καρότα, σε φέτες
-
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
200 γρ. μανιτάρια, κομμένα στη μέση
-
2 κ.σ. αλεύρι
-
500 ml κόκκινο κρασί (π.χ. Burgundy, Pinot Noir ή Merlot)
-
200 ml ζωμός κότας
-
1 φύλλο δάφνης
-
2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γ. ξερό
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
Ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα.
Τρόπος Μαγειρέματος
-
Βάζεις το μπέικον σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή γάστρα και το σοτάρεις σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και να βγάλει το λίπος του.
-
Το αφήνεις στην άκρη
-
Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτεις λίγο λάδι ή βούτυρο και ροδίζεις τα κομμάτια κοτόπουλου απ’ όλες τις πλευρές
-
Τα αφήνεις στην άκρη
-
Προσθέτεις το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο και τα σοτάρεις για 3–4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
-
Ρίχνεις το αλεύρι και ανακατεύεις καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα
-
Σβήνεις με κόκκινο κρασί
-
Βάζεις πάλι μέσα το κοτόπουλο και το μπέικον και προσθέτεις τον ζωμό, τη δάφνη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
-
Σκεπάζεις την κατσαρόλα και το αφήνεις να σιγοβράσει για 1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να γίνει πηχτή η σάλτσα
-
Σοτάρισε χωριστά τα μανιτάρια με λίγο βούτυρο και ρίξ’ τα στην κατσαρόλα τα τελευταία 10–15 λεπτά.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ